2017. november 4., szombat

1956 mérlege - számok és néhány tény amiket nem mondanak el nekünk.

Az '56-os forradalom és szabadságharc (illetve akkori szóhasználattal: ellenforradalom) kapcsán rengeteg adatot láthattunk az elmúlt évek-évtizedek során a legkülönbözőbb médiákban. Ezen számok többsége sajnos nem volt több mint hasra ütés-szerű tippelés. A kommunista-szocialista propaganda lefelé hazudta el a számokat, míg a történészek egy jelentős része túlbecsülte azokat. A legújabb kutatások eredményei alapján:

Az orosz veszteségek száma:
Ez a könnyebb dió:  720 szovjet állampolgár esett el, 1251 sérült meg.

Halott fiatal lányok egy sortűz után Forrás
Tény1:
1956 NEM Budpesten kezdődött, Szegeden és Debrecenben indult meg a forradalom,
Tény2:
Fontos tudni, 1956-ra kész haditerve volt a rákosista rezsimnek és az itt tartózkodó orosz megszálló csapatoknak, A KGB a forradalom tényleges kitörése előtt elrendelte a saját tervének kivitelezését, amelynek szerves eleme volt a lakosság elleni terror. A sortüzek jelentős része szervezetten történt az áldozatok számának maximalizálása érdekében. Bővebben a cikk végén!

A szovjet-orosz mészárlás mérlege:
- 193 885 fő menekült külföldre (köztük oroszok és itt tanuló más VSZ országbeliek is) a megtorlások elől
 - 3 000 felkelő halt meg a harcok alatt és
 - 10 000 civil halt meg a harcok és a fegyvertelen lakosok elleni sortüzek során
 - ezen túlmenően 60 000-en sebesültek meg súlyosan

A harcok után
 - további 10 000 ember később halt meg "sebesülés miatt" vagy mert a foglyokat (és véletlenszerűen kiválasztott civileket!) üzemszerűen simán halálra-verték, halálra-kínozták. Ezen áldozatoknak jelentős része civil volt! Ezen halottak többsége menthető lett volna, de gondolhatjátok milyen ellátást kaptak...  Pl. dr. Radó György főorvost 12 évre ítélték csak mert kezelni mert forradalmárokat.
 - 3 808 főt végeztek ki, jelentős részük nem is volt forradalmár, csak koncepciós perben elítélték őket.
 - 78 000 ember került börtönbe (ahol a kínzások és félholtra verések napi szinten mentek, a nők többségét megerőszakolták többször is)
 - 63 400 főt internáltak és fosztottak meg minden vagyonától, családjától.
DE a hadifogságon és kényszermunkán lévők halálozási rátáját 50%-on felül határozták meg!!!

Az utcán lelőtt orvos Forrás 

Azaz összesen 60 000 halott, 300 000 elmenekült és 120 000 lelki, vagy fizikai rokkant (egy részük munkaképtelen) írható a szovjet haderő, az ÁVO és a Kádári megtorlás számlájára.
Az ő utódjaik jelentős része nem tanulhatott tovább még a nyolcvanas években sem, ezért az egész családjuk áldozatnak tekinthető.

Az ország embervesztesége tehát közel 400 000 fő. Tehát 1956-1957 során  HÁROMSZOR-NÉGYSZER több embert vesztett az ország, mint a voronyezsi katasztrófa alatt. A wikipédián közben egy pofátlanul hazug 3000 fős szám szerepel...

Magyarok menekülttáborban Forrás


Tény4: Amerika?

Ma már közismert, hogy 1956 előtt több provokáció és felbujtás is történt. A néphit és  kommunista propaganda ezért az USA-t hibáztatja. A valóságban a KGB kiterjedt provokációs műveleteket hajtott végre '56 nyarán, hogy kiugrasszák a bokorból a politikai ellenzéket. A műveletsor csúcsa a "Волна план" hadművelet volt, ami az orosz tömeges mozgósítás és általános terror elrendelése volt. Erre már a rádiónál történtek előtt (tehát még nem volt forradalom) kiadták a parancsot. Tehát már az első lövés előtt elbukott  a KGB jóvoltából az a forradalom, ami a KGB provokációs művelete nélkül talán ki sem tört volna.
Ezt a hazai történész-szakma nagyja simán letagadja és elhazudja máig, pedig az oroszoknál már a napi sajtóban is lehetett már olvasni róla.

Tény5: A nyugat miért nem segített?!
A Franciák és Angolok a szuezi harcokkal foglalkoztak és teljességgel nem érdekelte őket a magyarországi helyzet.
Az USA-t ekkor az az Eisenhower vezette, aki konkrétan be volt tojva és John Foster Dulles külügyminiszter ELŐRE közölte, hogy nem fognak háborúba lépni. Nyilvánvaló volt, hogy épeszű amerikai politikus nem vállal egy világháborút a magyarokért, már csak azért sem, mert akkor ma Budapest helyén nem éjjelnappalButapest lenne hanem egy radioaktív atomtemető. Valójában senki sem hitegette a magyarokat.
Egyébként az USA akart segíteni, Harold E. Stassen terve szerint az oroszoknak fel akarták ajánlani, hogy annyi amerikai csapatot vonnak ki nyugatról, mint amennyivel csökkenne a VSZ haderő ha hagyják Magyarországot semlegessé válni. Sajnos a "Волна план" jóvoltából a forradalom hamarabb véget ért, mint ahogy meglett volna a tárgyalás, ugyanis az legalább 2 héttel gyorsította meg a forradalom leverésének időigényét.

Hétköznapi emberek holttestei egy sortűz után. Forrás





_____________
Források:
http://kommunizmusbunei.hu/publikaciok/politikai-foglyok-partallamban-1945-199o
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/sortuzek_1956a/
http://pestisracok.hu/lassuk-tisztan-stefka-istvan-es-jobbagyi-gabor-beszelgetese-kossuth-teri-sortuzrol/
http://mek.oszk.hu/01900/01937/html/szerviz/tablazat/tabhalot.htm (kozmetikázott adtok!)
http://www.magyarszemle.hu/cikk/20111115_provokacio
http://www.sovsekretno.ru/articles/id/5161/
https://www.svoboda.org/a/24390278.html
http://www.hungarianreview.com/article/provocation_the_outbreak
https://topwar.ru/102451-k-60-y-godovschine-operacii-volna-vihr.htmlhttps://topwar.ru/102451-k-60-y-godovschine-operacii-volna-vihr.html
http://nvo.ng.ru/wars/2015-12-04/6_hungary.html
http://beszelo.c3.hu/cikkek/adatok-az-1956-os-forradalmat-koveto-megtorlashoz
http://www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/bokaig_jartunk_a_verben_egy_orvos_1956-rol/20151023124149
Jobbágyi Gábor (2016): 1956 és a megtorlás fekete könyve. Kairosz kiadó, 443 oldal, ISBN 9789636628277




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése